Økologisk søtpålegg - syltetøy og marmelade


Fikensyltetøy

Fiken høstes hovedsakelig i Campania fra begynnelsen av sommeren til slutten av september. Fiken er rik på sukker, men de er ikke spesielt høye i kalorier. Smak: søt og deilig. Tips: utsøkt sammen med prosciutto crudo, gorgonzola, lagret ost og svinekjøtt.


Økologisk blåbærsyltetøy

Ville blåbær høstes for hånd i sommermånedene, for det meste i de uberørte skogene i Bulgaria. Rik på antioksidanter og mineralsalter. Smak: innbydende og lett syrlig. Tips: utmerket for å lage desserter og legges til smoothies og yoghurt. Den er deilig kombinert med middels lagrede oster, fersk geitost og vilt.


Økologisk aprikossyltetøy

Høstet hovedsakelig i Emilia Romagna, mellom juli og august, er aprikoser veldig søte frukter, saftige og møre, rike på antioksidanter og lavt kaloriinnhold. Smak: behagelig søt. Tips: det er en godbit sammen med geitricotta, sjokolade og myk ost, og som fyll for kjeks og terter.



Økologisk appelsinmarmelade

Med en bitter, deilig syrlig smak, er den produsert med organiske bitre appelsiner, høstet for hånd i Etna-området på Sicilia. Takket være det karakteristiske temperaturområdet i deres hjemlige område, utvikler denne sitrusfrukten en indre pigmentering som er unik i verden. Smak: bitter og deilig syrlig. Tips: utmerket kombinert med kaffedesserter, yoghurt og smoothies. Den passer godt til mortadella, fersk geitost og Taleggio.


Økologisk søtpålegg - hasselnøttpålegg med kakao med og uten melk



Nocciolata er et økologisk kakao- og hasselnøttpålegg, laget av nøye utvalgte ingredienser. Med høykvalitets råvarer og skånsom bearbeiding er Nocciolata en deilig, kremet godbit. Etter år med forskning har vi laget en harmonisk, balansert oppskrift i smak og tekstur, som inkluderer Tonda Romana hasselnøtter, kakao og kakaosmør av høyeste kvalitet, rørsukker, skummetmelkpulver, kaldpresset solsikkeolje, soyalecitin og naturlig Bourbon vaniljeekstrakt. Nocciolata inneholder ikke palmeolje, hydrogenert fett, smakstilsetninger, konserveringsmidler eller fargestoffer, og er også glutenfri. Naturlig og deilig, den er ideell til frokost og snacks, både for voksne og barn.




Økologisk plantebasert drikke


Økologisk ren mandeldrikk

Økologisk ren mandeldrikk. 

Inneholder kildevann, økologisk italiensk mandelmasse (6 %). Kan inneholde spor av andre nøtter

Glutenfri
Uten meieriprodukter
Ingen GM
Kosher
Vegansk
Ingen sukker



Økologisk mandelbarista

Økologisk mandelbarista

Inneholder kildevann, økologisk italiensk mandelmasse (2,5 %), økologisk carob frømel. Kan inneholde spor av andre nøtter.

Glutenfri
Uten meieriprodukter
Ingen GM
Kosher
Vegansk


Øologisk havrebarista

Økologisk havrebarista.

Inneholder naturlig kildevann, økologisk havre (14 %), økologisk solsikkeolje, økologisk saflorolje, havsalt. Kan inneholde spor av soya

Uten meieriprodukter
Ingen GM
Kosher
Vegansk
Uten tilsatt sukker. Inneholder naturlig forekommende sukkerarter


Økologisk soyadrikk

Økologisk soyadrikk

Inneholder vann, økologiske dekorerte soyabønner (8 %), havsalt

Glutenfri
Uten meieriprodukter
Ingen GM
Kosher
Vegansk
Uten tilsatt sukker. Inneholder naturlig forekommende sukkerarter



Økologisk kombucha


Økologisk kombucha med ingefær

Ingefær er smakstilsetningen som de fleste av kundene våre holder seg til først. Ingefær er en rot, opprinnelig av kinesisk opprinnelse, som i dag dyrkes i alle tropiske strøk. Det har lenge vært brukt i tradisjonell kinesisk medisin, men spørsmålet er om ingefær noen gang har vært så populært som det er nå. Ikke så rart, siden det er gode bevis på at ingefær hjelper mot en rekke plager. Hodepine, muskelsmerter og høyt blodtrykk er noen av dem. Vi i Roots Kombucha bruker fersk økologisk ingefær som fermenteres med kombuchaen vår i flere dager før vi siler den.


Økologisk kombucha med bringebær og sitrontimian

I denne kombuchaen kombinerer vi BRINGEBÆR og SITRONTIMIAN. Bringebær, som tilhører rosefamilien, gir kombucha sin sødme. Vi bruker den vitamin C-rike frukten, men bladene kan også brukes, for eksempel i te. Sitrontimian bidrar med forfriskende syre. Urten har blitt brukt både som medisinplante, som naturlig deodorant, og som smaksstoff i tusenvis av år. Romerne, egypterne og grekerne – alle brukte det til mange forskjellige formål. Som å smaksette mat eller for å stimulere til god søvn. Den ble til og med brukt til balsamering (de gale egypterne balsamerte alt). Sitrontimian er en distinkt art, beskrevet skriftlig allerede i 1811. Vi synes den har en unik smak som gir en perfekt motvekt til den luksuriøse sødmen til bringebær.


Økologisk kombucha med solbær

Solbær er en busk som stammer fra Nord-Europa og Nord-Asia og har lenge vært brukt i urtemedisin. Sannsynligvis delvis på grunn av dens høye nivåer av vitamin C (denne flasken inneholder 50 prosent av ditt anbefalte daglige inntak!). Pågående forskning fokuserer også på bærenes høye innhold av polyfenoler (hovedsakelig antocyaniner og quercetin) og gamma-linolensyre (dvs. nattlysolje eller GLA). Kvister, blader og bær er alle sterkt aromatiske, med en nydelig smak som passer godt i mange sammenhenger. Vi bruker både bær og blader som smakstilsetning, fordi vi synes sødmen i bærene balanseres godt av den litt skarpere smaken på bladene. Bladene, som ofte brukes i te, kan interessant nok også brukes til å putte sylteagurk i. Bladenes høye nivåer av tanniner holder agurkene sprø.


Økologisk kombucha med gurkemeie

GURKEMEIE er et ord som mange forbinder med et tørt gult pulver med bitter smak. Til kombuchaen vår bruker vi imidlertid den ferske varianten av gurkemeie. Denne sørindiske roten har en kjempegod og helt unik smak. Noen synes smaken av gurkemeiekombuchaen vår minner om hyllebær, andre om solbær. Det er imidlertid selve gurkemeieroten som utvikler alle disse smaksnyansene i kombuchaen. De medisinske egenskapene til gurkemeie og dets aktive stoff curcumin forskes for tiden intensivt på, inkludert i kreftforskning, og i tradisjonell indisk medisin er gurkemeie en dyktighet som har blitt brukt til å kurere infeksjoner, betennelser (for eksempel revmatisme) og fordøyelsesproblemer .


Økologisk Kombucha med 7-blomster

Har du sovet med syv slags blomster under puten for å finne noen å gifte deg med? Fungerte det ikke? Prøv heller å invitere noen du plukket opp til denne drinken. Smaksatt med lavendel, rose, ringblomst, kamille, limeblomst, hibiskus og hylle. Vi gir ingen løfter, men blomstene gifter seg perfekt med smaken av kombucha. I tillegg har de hjulpet mennesker med å holde seg sunne og vakre i tusenvis av år.


Gelefrukter


Gelefrukter

Gelefrukter med naturlige ingredienser og plantestivelse. Ikke tilsatt kunstig farge eller aroma. 

Vegansk

Glutenfri



Granola & Muesli



Granola med nøtter

Bakt med crunchy mandler, hasselnøtter og cashewnøtter, for en ganske spesiell nøtteaktig granola


Muesli

En enkel blanding av flak med tørket frukt, solsikkefrø og nøtter



Hylleblomstlimonade og saft


Hylleblomstlimonade

En deilig duftende brus som blander håndplukkede hylleblomster og lett sprudlende Cotswold-kildevann. Finnes både i en liten og stor variant - 275ml. og 750ml.







Produktliste

Produktlisten for bestilling finner du her!